Intranet- ja dokumentinhallintaratkaisuun suunnattu sharepoint 2010 kurssi oli lähellä loppua ja saatiin lopulta erityisen vaativa lopputehtävä. Ei se sinänsä niin vaativa, mutta ajanpuitteissa ja palautus loman aikana.
Tehtävänä tehdä PinkCompany nimiselle mielikuvitusyritykselle sharepoint ratkaisu.
Oli hyvää huomioida kuinka sivustojen tekemisessä oli hyvä käyttää top link bar from parent site täppä valittuna kaikki toimenpiteet.

Hyvinä huomioina on että page ja app voi näyttää alussa hiukan samalta ja jopa navigointi on mahottoman hankalaa, mutta kyllä se siitä. Myöskin että Mozilla firefox tuottaa helposti ongelmia ja kannattaa ehdottomasti siirtyä heti käyttämään IE:tä

etusivu

Vaikeinta ekassa osuudessa oli
Luettelon metatieto-siirtymä.
Aktivoimalla aluksi Metadata Navigation and Filtering (Site Features )
Sitten luettelon asetuksista Metadata navigation settings. Tehdään siirtymä eli apu hakuun Yksiköllä ja Toimipisteellä.

Myöskin projektin tekeminen niin että kerralla tulisi kolme valmispohjaisella tehtyä tiedostoa vaati ponnistelua.
projektiuudistus

Settings -> Site Settings -> Web Designer Galleries: Site content types -> Create
josta
Document Set Settings -> Default Content kohdasta luodaan tarvittavat dokumentit: projektisuunnitelma, työvaiheet ja riskit.

Piti vielä liittää dokumenttijoukko sisältötyyppi, asetuksista aluksi advanced setttingsin ..allow management of content types. ja siihen add from existing site content types.

Advanced settings kohdassa pystyi lisää mallipohjat versionhallinta yms näkyy kuvassa jo kuinka hienosti ne on laitettu muokkailtavaks.
library settings

Ulkoasut yms oli kiva huomailla kuinka kätevästi pystyi vaihtaa asetuksista. oikeasta ylänurkasta
pinksearch

Enemmän aikaa kulutti sharepointtiin enemmän pystyi sisäistää toimivuudet. Sinänsä käytettävyys oli jotain ihan muuta kuin mikään aiemmin kokemani ohjelma tai blogi tai mikään. Niin oli kiva huomata että jonkinlaista loogivuutta löytyi kun kokeili hahmotella eri asiat mitä tämä microsoftin tuottama sharepoint oikein pystyi.
Hyvin ja huolellisesti tehtynä tämä olisi yrityksellä erittäin ulkonäöltään kaunis ja toimiva ratkaisu, valmiilla pohjilla ja asetuksilla säätäen.

Mainokset