Whatsapp on mahdollisesti nykyään käytetyin pikaviesti android appi, mutta jääkö siitä paitsi jos ei omista älypuhelinta. Ohessa on omat testaukset.

Bluestack on käytetyin, mutta se sai itselleni todella huonon käyttökokemuksen. Ensinnäkin hitaus ja resurssisyöppöys. Epävakaan oloinen.

Astetta pidemmälle kiitos!

Virtualisoinnilla sen toteuttamisen. Bluestack whatsapp pystyi jopa helposti integroimaan google chromeen, käyttämällä qr koodilukijaksi web cameraa. Se mikä on vähemmän mukavaa on toisaalta, että bluestack joutuu olemaan päällä ja on marketing type of softa.

Entä miten saada Whatsapp toimimaan mukavasti ilman chromea ja älypuhelinta?

VM Android-86!!!

Parempi tapa on käyttää VMWARE tai virtualboxia ja asentamalla

http://www.android-x86.org/download

http://www.androiddrawer.com/20662/download-whatsapp-messenger-app-apk/

Sinänsä apk kannattaa asentaa suoraan netistä, appstore ei anna whatsappin asentua tablettiin, koska virtualisoitua konetta nähdään tablettina. Settingsistä  security allow unknown sources

Numeron aktivoiminen tapahtuu melko luontevasti ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa toimivan hyvin eri koneissa. Toisaalta ongelmina on myös valmiustilaan meno, automaattisen valmiustilan pitäisi laittaa pois päältä.

Autorotate locked ,Display-sleep-never time out,

Jos mahdollista kannattaa save state tilaa käyttää ja ottaa snapshotteja. Vmware on tässä parempi, virtualboxiin verrattuna. Testieni perusteella, virtualboxissa pelkästään virtuaalikoneen sammuttaminen voi poistaa session kaikki tiedot, toisin kuin Vmware.

Ps. Plussana on, että virtuaali imaget voi siirtää muille koneille ilman sen suurempaa stressailua tai työnmäärää. puhelinnumeron aktivoiminen whatsappiin vaatii hiukan manuaalista kikkailua.

Asennus ohje(epäselkeä, koska tarkoitettu vaan pika muistiinpanoksi)

installation to harddisk-create/modify,New->primary->bootable->write,yes->quit ja valitse sda1->ext3 Grub asennusta ei sinänsä tarvitse.

Virtualboxissa pitää muistaa ikkunan oikea alanurkasta laittaa disable mouse integration. Että hiiri näkyy.

Silti loppupeleissä suosittelen pidemmän päälle älypuhelimen hankkimista, tämä on ollut vaan testimielessä ja käytännössä ihan toimiva. Toki pidemmän päälle matkapuhelimet ei ole niin kalliita, mutta aika ärsyttävää kun ihmiset nykyään kokoajan kännykän perässä.

Mieluummin elän vähemmällä, mutta jäämättä pois nykyajasta.
Wadappi

Mainokset