https://neovim.io/

 

Neovim on käytettävyyden suhteen oikeastaan kuin Vim. Kykenen itsekin koodaamaan siihen lisäosia, koska Neovim mahdollistaa eri koodikielten käytön sen ”parantamiseen”, toisin kuin Vim.

Asynkronisuuden takia ohjelma ei lagi, kuin Vim.  Vim asetuksista ja Neovim plugareihin siirtyminen ja muiden asioiden konfiguroinnit vei noin 9h.  Onnistuin saamaan tämän toimimaan paremmin kuin oletin. Myöskin se, että terminaalitekstieditorin sisällä on oma terminaaliemulaattori yllätti positiivisesti.

Käytin melkein vuoden omien taitojeni kartoittamiseen Vim suhteen ja sain kyvyn käyttää ohjelmaa, joka tuntuu toimivan itselleni paremmin kuin mikään ohjelma johon olen törmännyt. Aikoinaan en uskonut, että tulisin koskaan kiinnostumaan koodaamisesta. Kopioin eri vinkkejä ja kokeilin erilaisia asioita ja vähitellen löysin oman kokonaisuuteni. Olen niin kiinnostunut parempien ratkaisujen löytämisestä, että aloin löytämään innostua koodailun suhteen.

Se mikä tekee tästä erityisen mieluisan on se, että voin lisätä tähän kykyä muokkaa eri koodikieliä ja käytettävyys silti sama. Nopeus joka tuntuu siltä, kuin kaikki tapahtuisi heti.

Lähitulevaisuudessa laitan videon Neovim käytöstä. Varsin monet koodaajakaveritkin erittäin skeptisiä tämän ohjelman suhteen. Videon avulla näytän miten ohjelma toimii, kun koodaan omilla konfiguroinnilla.

Ilmainen ohjelma, jolle toki voisi aina http://www.vim.org/sponsor/ lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, koska Vim on charityware. Toisaalta ohjelman opettelu ja konfigurointi vie paljon aikaa, jonka takia monet luovuttavat ennen kuin aloittavat. Itsellä on se pieni hulluus, että innostun tällaisista projekteista.

Ps. Neovim on enemmän Linuxille sopiva, koska windowsille siinä vaikuttaa olevan paljon ongelmia. Tämä on mahdollisesti suurin miinus multiplatform aatteesta, toisaalta Neovim tämän hetken versio on 0.1.5.1.

Mainokset